Saksa kohus mõistis eestlasest tanklaröövli vangi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei
Saksa politsei Foto: SCANPIX

Saksamaa Baden-Württembergi liidumaa Konstanzi maakohus mõistis eile Eestist pärit mehe tanklaröövis süüdi ja karistas teda kolme ja poole aasta pikkuse vangistusega.

Kohus mõistis 36-aastase mehe süüdi Schwenningenis asuva tankla töötajate relvaga ähvardamises ja sealt 315 euro röövimises tänavu veebruaris, kirjutab Schwarzwälder Bote.

Kohtualune rääkis eelmisel nädalal toimunud istungil, et ei mäleta röövist midagi ning ta üritas ennast röövi ajal unerohutablettidega tappa. Ekspertiis tegi kindlaks, et mees oli teo toimepanemise ajal tõepoolest unerohu mõju all, kuid prokuratuuri hinnangul oli ta röövi toimepanemise ajal süüdiv.

Mees rääkis kohtus, et tal ei olnud kavas tanklat röövida ja unerohtu sõi ta selleks, et sooritada enesetappu. Süüdistatava sõnul üritas ta endalt elu võtta, kuna purunes suhe tema tüdruksõbraga.

Mees on varem Eestis kandnud tapmise eest 12-aastast vanglakaristust. Pärast vanglast vabanemist kohtus ta naisega, keda kohtualune nimetas oma elu armastusega. Mees tunnistas, et suhe purunes tema haiglase armukadeduse ja enesetapuähvarduste tõttu. Eestlase sõnul on tal kolm ebaõnnestunud enesetapukatset juba selja taga.

Mees rääkis kohtus, et veebruaris röövipäeval võttis ta 20 unerohutabletti. Eestlane meenutas, et talle tuli idee provotseerida politseinikke, et need ta maha laseksid. Seejärel ei mäletanud mees enda sõnul rohkem midagi ja järgmine mälupilt on tal sellest, kuidas ta seisab tanklas, šokirelv käes ja sihib sellega tanklatöötajat.

64-aastane tanklatöötaja rääkis kohtus, et müügisaali sisenenud süüalune suunas relva tema poole ja ütles inglise keeles «Give me Money!» («Anna mulle raha!». Teine sündmuskohal olnud tanklatöötaja rääkis istungil, et ta tundis suurt hirmu, kuna mehel oli kummaline pilk silmis. Kõik pidasid mehe käes olevat šokirelva ehtsaks püstoliks. Röövi ajal oli tanklas tööl veel kaks inimest, kes peitsid ennast riiulite vahel.

41-aastane tanklatöötaja võttis kassast 315 eurot ja asetas selle letile. Mees võttis raha, tegi püstolist lasu, väljus tanklast ja sõitis minema. Röövipaigast põgenemisel jõudis mehele kannule politsei ja hakkas põgeneva röövli autot jälitama. Tagaajamine lõppes Niederschachis, kus eestlane sõitis autoga vastu puud ja ta toimetati haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles