Naviäpid ehk Kuidas teha nutiseadmest naviseade

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Märt Varatu

Tänapäeva maailmas, kus on uue kooli põhiõigused ja -vajadused, nagu hetkega loodav telefoniside ja maakeraülene internet, muutuvad järjest iseenesestmõistetavamaks, on ju igati mõistlik eeldada, et taskusse torgatud nutiseadme kanda võib jätta ka muude aeg-ajalt vajaminevate seadmete töö. Näiteks navigatsiooniseadme oma.

Lisaks telefonidesse eelistutatud naviprogrammidele leiab äpipoodidest kümnete kaupa aplikatsioone, mis lubavad autoaknale kinnitatava ning eraldiseisvana toimiva navigatsiooniseadme töö muretult ära teha. Ning neil on enamasti õigus. Tähele tuleb panna vaid seda, et enamik neist saab navigeerimisega hakkama vaid wifi- või mobiilinterneti levialas. Ning seda mahulistel põhjustel – täpsed kaardid on sedavõrd mahukad, et neid ei ole mõttekas nutiseadmete kõvaketastele või mälukaartidele laadida.

Niisiis, kui olete välismaale sõites otsustanud mobiilselt navigeerimise kasuks, tuleks sobiliku programmi allalaadimisel lähtuda sellest, et välja valitud aplikatsioon pakuks ka offline-kaarte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles