Kohus võttis Jõgevat pommiga ähvardanud naise vahi alla

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus võttis täna vahi alla 21-aastase naise, keda Lõuna ringkonnaprokuratuur kahtlustab kolmapäeval Jõgevat pommiga ähvardamises.

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas täna eeluurimiskohtunikule taotluse kahtlustatava vahistamiseks, kuna prokurör leiab, et vahistamine on vajalik eelkõige seetõttu, et on alust arvata, et naine võib vabaduses viibides  jätkuvalt toime panna kuritegusid.

«Tahaksin siinkohal rõhutada, et õiguskaitseasutused reageerivad analoogsetel juhtumitel koheselt suurte jõududega eesmärgiga kiirelt välja selgitada võimalik oht inimeste elule. Me ei saa välistada, et samal ajal võib  keegi kuskil tõepoolest abi vajada,» kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Kohus rahuldas esitatud taotluse ning naine võeti eeluurimise ajaks vahi alla. «Vahistatud naisel on nüüd piisavalt aega järgi mõelda, et kas selline niinimetatud nali oli ikka väärt neid kuid, mida ta viib vanglatrellide taga,» sõnas prokurör.  

Menetluse raames kogutud andmete põhjal võib väita, et teine kolmapäeval pommiähvarduse järel kinnipeetud naine oli kaasosaline. Talle on esitatud kahtlustus avaliku korra raske rikkumise toimepanemises, kuid tema vahistamiseks vajadust pole.

Kolmapäeva õhtupoolikul helistati hädaabinumbril 112 ning teatati, et viie minuti pärast lõhkeb Jõgeval Aia tänaval ühe hoone müüril pomm. Politsei piiras ohuala, kontrolliti üle piirkonda jäänud majade ümbrus, trepikojad ning keldrid. Midagi kahtlast ei leitud.

Paralleelselt asuti kohe selgitama valeväljakutse tegijat. Uurijad selgitasid, et ähvardus tehti Tartust Karlova linnaosast ühelt tänavanurgalt ning peagi peeti seal samas kuriteos kahtlustatavatena kinni 21-aastane ja 26-aastane naine, kes mõlemad olid alkoholi tarvitanud.

Politsei alustas sündmuse täpsemate asjaolude uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist, kui see on toime pandud lõhkematerjaliga ähvardades.

Politsei tuletab meelde, et  pommiähvarduse tegemine on tõsine kuritegu ja ei tasu loota, et kõnetegija jääb anonüümseks. Politsei kasutuses on vahendid, mille abil suudetakse pea kõikide juhtumite korral kindlaks teha ähvarduse teinud inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles