Inglise kolledž palub lastevanematelt spordihoone jaoks raha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise kolledži spordihoone
Inglise kolledži spordihoone Foto: Peeter Langovits

Inglise kolledži sihtasutus küsib lastevanematelt lisaraha, et suuta võlgades spordihoone päästa sundmüümisest.

Sihtasutus küsib lastevanemate arvamust, kas nad on nõus maksma järgmise kümne kuu jooksul 5000 krooni, mille eest pakutakse perele kümme tasuta ujulapiletit.

740 õpilasega kooli kohta tähendaks see kokku 3,7 miljonit krooni, kuid tegelikult jääks see summa väiksemaks, sest maksust vabastataks mitme õpilase vanemad ning avalduse esitanud.

«Arutame võimaluse üle rajada lastevanemate toetusel toimiv spordiklubi, kus saaksime pakkuda sportimisvõimalusi mitte ainult koolilastele, vaid ka nende peredele,» kommenteeris ettepanekut kooli lastevanemate hoolekogu esindaja Margus Saks.

Spordihoonele on kiiresti lisaraha vaja selleks, et vastata Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõuetele 12 miljoni krooni suuruse toetuse saamiseks.

Möödunud aasta kevadel valminud spordihoone rahaprobleemid said alguse sellest, et ehitus läks kavandatud 50,9 miljoni kroonist ligi 25 miljoni krooni enam maksma. Seetõttu on sihtasutusel praeguseni ligi 28 miljonit krooni võlgasid.

«Kolledži lapsevanemad on sihtasutuse tegevusse, sealhulgas näiteks spordimaja ehitusse investeerinud nii raha kui ka aega ja energiat,» rõhutas Saks.«Loodame, et lastevanemate abiga ning neile samas soodsat sportimisvõimalust pakkudes saame üle ka eelpoolnimetatud finantsprobleemidest,» arvas Saks.

Sihtasutuse pankroti puhul võib võlgades spordihoone minna sundmüümisele. Saks ei tahtnud enne lastevanemate koosoleku toimumist kommenteerida stsenaariume, mis juhtuks, kui toetust ei saada. «Lastevanemate esindajate arutelu toimub nädala pärast.»

Inglise kolledži spordihoonet kasutab regulaarselt ligi 740 oma kooli last, samuti korraldatakse kohustuslikke ujumistunde ümbruskonna kolmandate klasside õpilastele. Vabal ajal kasutavad hoonet usinasti ka teised linnaelanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles