Eesti jätkab euroliidu priimusena (29)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: Euroopa Komisjon

Teadmine, et Eesti on Euroopa Liidu reeglite ja põhimõtete järgimisel üks eeskujulikumaid liikmesriike, on püsinud vähemasti eestlaste teadvuses juba üsna pikalt. Euroopa Komisjoni äsja avaldatud aruandega saab see taas kinnitust. 

Komisjon annab igal aastal välja aruande, mis uurib direktiivide kohaldamist liikmesriikides, ning viimatisest raportist selgub, et 2015. aastal oli Eesti direktiivide ülevõtmisel Euroopa Liidu kõige eeskujulikum liikmesriik.

Kõige ilmekam näitaja on seejuures liikmesriigi vastu algatatud rikkumismenetluste arv. Eesti vastu algatati mullu 16 rikkumismenetlust. Võrdluseks võib tuua näiteks Sloveenia, kelle vastu algatatud menetlusi oli 2015. aastal täpselt kaks korda rohkem kui Eestil ehk 32, ning Küprose, liidu punase laterna selles küsimus, kelle vastu algatati ligi kolm korda rohkem rikkumismenetlusi ehk 47. Enamikul liikmesriikidel jääb see arv siiski alla 30, Vähem algatatud menetlusi kui Eestil või meiega võrdselt pole aga ühelgi teisel riigil.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles