Purjutanud koolijuht lahkub ametist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolijuhi kabinet.
Koolijuhi kabinet. Foto: Caro / Scanpix

Eile alkoholijoobes autoroolist ja hiljem töölt tabatud Saverna põhikooli direktor Mart Õunpuu teatas, et paneb ameti maha.

«Saatsin 1. oktoobril toime äärmiselt kahetsusväärse ja vastutustundetu teo. Seepärast lahkun Saverna Põhikooli direktori  kohalt ning peatan ka Reformierakonna liikmestaatuse,» teatas Mart Õunpuu oma töö- ja erakonnakaaslastele saadetud kirjas.

Postimees.ee'ga vestelnud koolijuhi sõnul soovitas Reformierakonna Põlva piirkonna juhatus tal kirjutada avalduse liikmeksoleku peatamise kohta.

«Algul sain aru, et kui olen sellise teoga hakkama saanud, siis ei tohiks kuuluda Eesti edukama erakonna hulka, aga siis arvati, et piisab kui liikmeksoleku peatan,» ütles ta.

Kas Õunpuu jätkab kohaliku volikogu aseesimehe kohal, ei osanud ta täna veel öelda.

«Seda otsustan pärast kohtumist vallavanemaga, vaatame mis tema arvab, kuidas oleks õige,» sõnas koolijuhi koha maha pannud mees.

Õunpuu arvates polnud tema vahelejäämine koolis päris juhuslik. «Tundus, et mulle seati meelega lõks üles,» ütles ta.

Mehe sõnul läks ta kooli, kuna ta kutsuti välja allkirju andma. Õunpuu kinnitusel kooli minnes ta autot ei juhtinud, vaid ta viis sinna tuttav.

Ootamatult töökohast ilma jäänud mees ei osanud öelda, mis ta edasi teeb.

«Eks ma vaatan, käed-jalad otsas, mingi töö ikka leiab, aga karjäärile pani see meeletu põntsu,» nentis ta.

Õunpuu on pidanud kuus aastat koolijuhi ja kolm Valgjärve volikogu aseesimehe ametit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles