Ida-Virumaal kolm sõpra surnuks sõitnud Jaan oli kaine (13)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal Koogu külas laupäeval kolme inimese surmaga lõppenud liiklusavarii põhjustanud 27-aastane Jaan Piim oli õnnetuse ajal kaine, näitas ekspertiis.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova ütles, et prokuratuur taotleb kohtult Piima vahistamist hiljemalt homme hommikul. Praegu on ta kuriteos kahtlustatavana kinni peetud. «Tänase päeva jooksul kuulatakse isik kahtlustatavana üle ja pärast seda taotleb prokuratuur tema vahistamist,» ütles Filippova.

Filippova selgitas, et mehe lahkumist Ida-Viru keskhaiglast põgenemisena käsitleda on vale. «Tegelikult isik ei põgenenud, ta ikkagi lahkus oma allkirja vastu, mis tähendas, et ta lihtsalt keeldus hospitaliseerimisest,» lausus ta ja lisas, et praegu täpsustatakse ka haiglas, kuidas see olukord täpselt oli. Mees ei olnud haiglas olles kahtlustatavana kinni peetud.

Ida-Virumaal kolm oma sõpra surnuks sõitnud Jaan Piim on paadunud liikluskurjategija, tema karistusregistris on kehtivaid väärteokaristusi 11 ja üks kehtiv kriminaalkaristus.

Piim oli ka driftimise entusiast. Veel samal päeval käis ta pealtvaatajana koos hukkunud sõpradega Laitse rallipargis toimunud üritusel «Drift Allstars Round 4».

Foto: Sotsiaalmeedia
Foto: Sotsiaalmeedia
Avalikud fotod Jaan Piima sotsiaalmeedia kontol.
Avalikud fotod Jaan Piima sotsiaalmeedia kontol. Foto: Sotsiaalmeedia

Piim mängib heal tasemel trompetit ning on õppinud Tallinna Muusikakeskkoolis, kus ta välja visati. Neli aastat tagasi pidi 9-klassilise haridusega mees tegema ühiskondlikult kasulikku tööd, mille kohus mõistis talle mootorsõiduki joobes juhtimise eest. Viru maakohus mõistis Piimale toona liitkaristuseks aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse, kuid asendas selle üldkasuliku tööga 1020 tunni ulatuses.

Alles tänavu 12. juulil sai Piim väärteokorras karistada liiklusnõuete rikkumise ja liiklusohtliku olukorra tekitamise eest. Teda karistati kümne trahvimäära ulatuses ehk 40-eurose trahviga.

Mullu detsembris sai Piim 40-eurose trahvi sõidukiiruse ületamise eest kuni 20 kilomeetrit tunnis. Möödunud aasta novembris sai ta ühe kuu jooksul koguni kaks korda väärteokorras karistada, teisel korral tuvastati tal joove, vere alkoholisisaldus jäi vahemikku 0,50–1,49 milligrammi. Ta sai karistuseks 760-eurose rahatrahvi.

2013. aastal peatati Piima mootorsõiduki juhtimisõigus neljaks kuuks.

2007. aastal mõistis kohus Piimale kaheksapäevase aresti. Järgmise aasta jaanuaris võeti temalt juhtimisõigus kolmeks kuuks. Sama aasta lõpus võeti load ära juba aastaks.

2011. aastal mõistis Tartu maakohus Jaan Piima süüdi varguses ja omavolilises sissetungis. Nimelt murdis mees aastavahetusel koos kahe alaealise poisiga sisse garaaži, kust varastati hulga erinevaid tööriistu ja seadmeid, sh Makita akutrell, mootorsaag jpm. Lisaks tungiti päev varem veel võõrasse majja, lõhkudes ära ühe akna. Karistuseks mõisteti talle seitsme kuu ja 27 päeva pikkuse tingimisi vangistuse aasta ja kümne kuu pikkuse katseajaga.

Hukkus kolm noort inimest

Laupäeva õhtul hukkus sõiduauto ja liinibussi kokkupõrkes kolm noort inimest, neist kaks sai surma sündmuskohal ja kolmas suri pühapäeva varahommikul haiglas.

Õnnetus juhtus Tallinna–Narva maantee 125. kilomeetril Koogu külas, politsei sai teate liiklusõnnetusest kella 20.55 paiku.

Esialgsetel andmetel kaotas 27-aastane mees tanklast välja sõites ja parempööret sooritades oma BMW üle kontrolli ning libises auto tagaosaga vastassuunavööndisse. Narvast Tallinna suunas liikunud liinibussi roolis olnud 40-aastasel naisel ei õnnestunud kokkupõrget vältida.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid sündmuskohal BMWs kaasreisijatena viibinud 20-aastane naine ja 21-aastane mees. Sündmuskohalt toimetati haiglasse 27-aastane BMW roolis olnud mees ja kaasreisijana autos viibinud 21-aastane naine. Arstidel ei õnnestunud haiglasse viidud naise elu päästa ja ta suri pühapäeva varahommikul. Liinibussis reisijana olnud 52-aastane naine sai kergemaid vigastusi ja kiirabi andis talle kohapeal esmaabi.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist ettevaatamatusest, kui sellega on põhjustatud kahe või enama inimese surm. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada 3–12-aastase vangistusega.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles