Alanud nädal tuleb kohatiste vihmahoogudega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tuleb ka alanud nädalal kohatiste vihmahoogudega ilm.

Nädala esimesel poolel püsib Põhja-Euroopa kohal kõrgemates õhukihtides madalrõhuala ülekaal, Läänemere ümbrus jääb selle servaalale ning selle mõju on kord tugevam, kord nõrgem.

Teisipäeva öösel eemaldub üks osatsüklon, mille järel on öö hakul veel vihmahooge ja Eesti idaservas võib olla tugevamaid loodetuule puhanguid. Pärast keskööd on saju võimalus väiksem ja läänekaare tuul püsib mõõdukas. Päeval tekib ebapüsivas õhumassis rünksajupilvi, siin-seal sajab hoovihma ja võib olla äikest. Edelatuul tugevneb puhanguti 11, rannikul 14 m/s. Sooja tuleb öösel 11–16 ja päeval 18–22 kraadi.

Kolmapäeval liigub üle Eesti väheaktiivne madalrõhulohk. Öösel on vihmahooge harva, hommikul eelkõige lääneservas ja päeval laialdaselt üle Eesti. Ka äikese tõenäosus on võrdlemisi suur. Puhub mõõdukas edelatuul. Sooja on öösel 10–15 ja päeval 18–21 kraadi.

Neljapäeval liigub Läänemere äärde aktiivne madalrõhulohk. Selles võib tekkida iseseisev väike osatsüklon, mille prognoositav liikumistrajektoor kulgeb Gotlandilt üle Läänemere Soome edelaossa. Tõenäoliselt toob see kaasa tuule tugevnemise ja tiheda vihma. Pärast keskööd hakkab saartel vihma sadama ning lõuna- ja kagutuul tugevneb. Päevaks laieneb sadu üle Eesti, tuul pöördub edelasse ja tuulepuhangud ulatuvad 14, saartel 18 m/s. Sooja on öösel 10–15, saartel kuni 17, päeval 18–23 kraadi.

Reedel õhurõhk tõuseb ning kõrgema rõhuga foon tugevneb. Öösel on vihmahooge harva, päeval aga taas laialdasemalt. Puhub mõõdukas edelatuul. Sooja tuleb öösel 12–17 ja päeval 20–25 kraadi.

Laupäeval madalrõhuala mõju väheneb ja lõuna poolt laieneb kõrgrõhuala serv Eesti poole. Öösel on taas saju võimalus väiksem, päeval tuleb aga arvestada arenevatest rünksajupilvedest tulevate vihmahoogudega. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja tuleb öösel 12–17 ja päeval 20–25 kraadi.

Pühapäeval on kõrgrõhuala mõju tugevam. Öö möödub enamasti sajuta ja päev üksikute hoovihmadega. Läänekaare tuul on mõõdukas. Sooja on öösel 12–17 ning päeval 20–25 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles