Kelm Lõuna-Aafrikast varastas saarlase meilikonto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / montaaž

Kelm Lõuna-Aafrikast häkkis möödunud aasta lõpus sisse saarlase e-posti kontole ja saatis tema identiteeti ära kasutades paljudele adressaatidele laiali raha väljapetmist sisaldava kirja.

Saarlane istus 6. detsembri hommikul kodus arvuti taha ja üritas Google’i konto kaudu oma e-posti kirjade lugemiseks sisse logida, kuid paraku ta enam e-kirjadele ligi ei pääsenud, kirjutas Meie Maa.

Ühel hetkel helistas talle sõber Ameerika Ühendriikidest, kes väitis, et on temalt kirja saanud, kuid ei uskunud, et saarlane sellise kirja autoriks oleks, sest ta kirjutas inglise keeles ja palus hotelliarve tasumiseks suuri rahasummasid.

Ainsana võttis petukirja tõsiselt üks inimene, kes vastas, et kahjuks tal ei ole nii suurt summat saata.

Saarlase sõnul võttis ta koos abilisega ühendust Google’i abikeskusega ja juba paari päeva pärast sai ta uuesti oma kontole ligi, kuid ta jäi ilma hulgast kirjavahetusest ning paljudest meiliaadressidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles