Kohus karistas Tabasalu roolijoodikut šokivangistusega (3)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Tabasalus.
Liiklusõnnetus Tabasalus. Foto: Martin Ilustrumm

Harju maakohus mõistis täna Tabasalus kahe kannatanuga avarii põhjustanud 20-aastase Arlise süüdi alkoholijoobes autojuhtimises ja saatis ta kaheks kuuks vangi.

Süüdistuse järgi juhtis Arlis Tabasalus Harku teel eile enam kui 1,5-promillises joobes oma sõbrale kuuluvat Audit ning põhjustas sellega liiklusõnnetuse, sõites tagant sisse Suzukile.

Suzukis viibinud kolmest isikust ühele osutati esmaabi kohapeal ja kaks viidi kontrolliks haiglasse, kus neil tuvastati kergemaid vigastusi. Arlis ja Audis reisijana viibinud auto omanik viga ei saanud.

Kiirmenetluse korras mõisteti täna Harju maakohtus Arlisele karistuseks vangistus pikkusega 10 kuud, millest šokivangistusena tuleb koheselt ära kanda kaks kuud ning ülejäänud kaheksa kuud ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kahe aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut kuritegu.

Menetlust juhtinud ringkonnaprokurör Rainer Amuri sõnul näitas Arlis alkoholijoobes ja juhiluba omamata autorooli minnes täielikku ükskõiksust ühiskonnas kehtivate reeglite vastu, mistõttu oli kohtult karistuseks šokivangistuse küsimine ainuvõimalik.

«Kuigi Arlist ei ole varem liikluskuritegude eest karistatud ja tema põhjustatud avariis ei saanud õnneks keegi raskelt viga, on tegemist ilmeka näitega selle kohta, et joove ja  autojuhtimine ei sobi kokku. Selline käitumine ohustab kõiki liiklejaid ning väärib seetõttu üheselt hukkamõistmist,» sõnas Amur.

Arlis viidi karistust kandma otse kohtusaalist.

Põhja prefektuur alustas liiklusseaduse paragrahvi 225, mis käsitleb joobes isikule mootorsõiduki juhtimise lubamist või juhtimise üleandmist, alusel väärteomenetlust ka Audi omaniku suhtes, kes lubas oma sõidukit kasutada tugevas alkoholijoobes 20-aastasel Arlisel. Sellise teo eest karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut ehk kuni 1200-eurose trahviga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles