Politsei: veapunkti süsteemi olulisim külg on liikluskasvatus ja nõustamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Tänak
Riho Tänak Foto: SCANPIX

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametniku Riho Tänaku hinnangul on veapunkti süsteemi kõige olulisem külg sellega kaasnev liikluskasvatuse ja nõustamise programm.

Tänaku sõnul on Eesti liikluskasvatus suures osas keskendunud lasteaialastele ja koolinoortele, kuid puudub süsteem, mille kaudu suunata koolitusele või nõustamisele korduvalt eeskirju rikkunud täiskasvanu.

Tänakki tõstis esile, et veapunkti süsteemi on rakendatud mitmes Euroopa riigis ja sealsed uuringud kinnitavad, et see on riskiliiklejate käitumist positiivselt mõjutanud. 

Tänak lisas, et politsei peab oluliseks sedagi, et rakendatav süsteem oleks sarnane ülejäänud Euroopas kehtivaga, ning et selles kajastuks ka välisriikide territooriumil toime pandud liiklusrikkumised.

«Viimaseni on aga kindlasti pikk tee, kuna see eeldab erinevate riikide normide ühtlustamist ja rahvusvahelisi kokkuleppeid,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles