Poe turvamehi kahtlustatakse lastevanematelt raha väljapressimises

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe poe turvamehi kahtlustakse lastevanematelt raha väljapressimises.
Ühe poe turvamehi kahtlustakse lastevanematelt raha väljapressimises. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei kahtlustab ühe Ida-Virumaa kaupluse turvatöötajaid selles, et nad pressisid inimestelt välja raha vastutasuks selle eest, et jätavad politseile teatamata nende laste vargustest.

23. septembril laekus Ida prefektuuri kaks avaldust Ahtme kaupluse kohta, mille turvamehed nõudsid ühel juhul lapsevanemalt ning teisel juhul lapse vanaisalt raha väidetavalt laste sooritatud vargusest politseisse teatamata jätmise eest, kirjutab Põhjarannik

Prefektuuri pressiesindaja teatas, et üks kord maksti turvamehele 400 ja teisel juhul 280 krooni, lisaks on politseil teada veel kaks juhtumit, kus maksti 150 krooni.

Juhtumite uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb väljapressimist ja sellise teo toimepanemise eest on kohtus süüdimõistmise korral ette nähtud rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus.

Põhjaranniku andmetel on tegemist Maxima kaupluse turvatöötajaga, kuid selle kaupluseketi pressiesindaja keeldus väidetavat väljapressimist kommenteerimast.

Prokuratuur keeldus eile selles asjas mingeid kommentaare andmast, väites, et avalikkusele on juhtunust veel vara midagi teatada. Samuti ei soovinud uurimisega seotud asutused öelda, kas ja mida looga väidetavalt seotud lapsed üldse varastasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles