Jaanide ajal 42 valeväljakutset teinud mehele määrati pikk arest (5)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei arestimaja.
Politsei arestimaja. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu maakohus määras eile 15 päeva pikkuse aresti mehele, kes tegi möödunud kuude jooksul Tartus operatiivteenistustele korduvalt valeväljakutseid.

Jaanipühade ajal helistas 65-aastane mees häirekeskusesse kokku 42 korda ning põhjustas kahel korral eritalituse väljasõidu. Kõnedes väitis mees, et temalt pressitakse raha välja, kuid tegelikkuses sellist olukorda ei olnud.

19. juulil helistas mees hädaabinumbril ja teatas, et ühes Tartu korteris on tarvis päästjate abi, kuna on juhtunud ulatuslik veeavarii. Kohapeale sõitnud päästjad tuvastasid, et ühtegi avariid ei ole toimunud ja tegemist oli valeväljakutsega.

2. augustil helistas sama mees hädaabinumbril kahel korral ja teatas, et vajab meedikute abi. Mõlemal korral vaatas kiirabi mehe üle ning vigastusi tal ei tuvastatud. Kõikide kõnede ajal oli mees joobes.

Valeväljakutsed teinud meest on sarnaste tegude eest ka varem karistatud. Eile toimunud istungil määras kohus kõne teinud mehe pooleks kuuks aresti. 

Lõuna prefektuuri vanemkorrakaitseametnik Kert Kotkase sõnul on meest valeväljakutsete tegemise eest varem mitu korda rahatrahviga karistatud, kuid selline kõne näitab, et varasemad karistused pole mõjutanud teda oma käitumist muutma.

«Politsei, päästjad ja meedikud võtavad laekunud väljakutseid väga tõsiselt ja on kahetsusväärne, et ajal, kui keegi kuskil operatiivteenistusi tõeliselt appi vajab, on patrullid ja ka kõne vastu võtnud korrapidaja hõivatud väljamõeldud sündmusega, kus kellegi elu ega tervis ohus ei ole,» sõnas Kotkas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles