Töötajate lähetamine tekitab ELis vaidlusi

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ehitaja.
Eesti ehitaja. Foto: Postimees

Töötajate lähetamise direktiiv kehtib aastast 1996 ning see sai loodud, et tagada minimaalne sotsiaalsete tagatiste standard töötajaile, kes töötavad ajutiselt välismaal.

2014. aastaks töötas Euroopa Komisjon välja ettepaneku lähetatud töötajate direktiivi muutmiseks, millega soovitakse ühtlustada lähetatud töötajatele ja siseriiklikele töötajatele kohaldatavaid tingimusi, sealhulgas palga- ja töötingimusi. Kavandatava muudatusega piiratakse lähetuse maksimaalset aega 24 kuuga ning sellest edasi kohaldatakse lähetatud töötaja osas sihtriigi tööõigust.

Kevadel ei leidnud aga komisjoni ettepanek toetust Eesti parlamendis. Euroopa Liidu asjade komisjoni (ELAK) esimees Kalle Palling (Reformierakond) ütles toona, et kavandatud muudatused võivad kahjustada ettevõtjate konkurentsivõimet teenuste osutamisel teistes ELi liikmesriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles