Klassiõde ja klassivend Sauelt

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja-Liisa Vaher koos abikaasa Siimuga Nõmme turul oma ema lilleleti juures. Maarja-Liisa pere on Nõmme turul lilli müünud juba 35 aastat.
Maarja-Liisa Vaher koos abikaasa Siimuga Nõmme turul oma ema lilleleti juures. Maarja-Liisa pere on Nõmme turul lilli müünud juba 35 aastat. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Maarja-Liisa ja Karl on sündinud ühel ja samal päeval Tallinnas Pelgulinna sünnitusmajas. Seitse aastat hiljem said nad kokku Saue gümnaasiumis ühes ja samas klassis. Mõlemad on saanud Saue koolist ellu kaasa rahvusliku meele. Maarja-Liisa armastab rahvatantsu ning Karl laulis vahepeal koguni neljas kooris. Karl on alates 1999. aastast osalenud kõigil suurtel ja noorte laulupidudel, Maarja-Liisal on üks tantsupidu vahele jäänud.

Maarja-Liisa – abielus ja peagi ema

Maarja-Liisa Vaher on ainuke ligi kahekümnest Postimehes oma lugu rääkivast 20. augusti lapsest, kes on oma 25. sünnipäevaks abielus ning kohe-kohe emaks saamas.

Kui enamiku jaoks pole 20. august sünnipäevana midagi erakordset, siis Maarja-Liisa elus on see kuupäev lausa mitme tähendusega. 20. augustil aasta enne seda, kui Maarja-Liisa läks 10. klassi, sai neiust ja ta kauasest sõbrast Siimust, kellega nad koos nelipühikirikus noortetööd tegid, paar. Aasta hiljem 20. augustil pani Siim Maarja-Liisale sõrme kihlasõrmuse. Neiu soovis, et abielu sõlmitaks ka 20. augustil, aasta hiljem, aga noorte vanematel õnnestus see plaan edasi lükata, kuniks tüdruk gümnaasiumi lõpetab. Maarja-Liisa jäi nõusse, aga pulmapäevaks pandi mõni päev pärast viimast gümnaasiumi lõpueksamit – lõpuaktusel oli paljude jaoks üllatus, kui ta lõputunnistuse järele juba uue perenimega kutsuti.

Maarja-Liisa kasvas suuresti Nõmme turul vanaema ja ema kõrval lillelaudade vahel. Esimese omateenitud rahaga – vanaema abistamise eest pandi iga päev viis krooni lapse teenistusena kõrvale – ostis Maarja-Liisa kuueaastaselt unistuste nukuvankri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles