Õiguskantsler: Keila koolivaidlus väärib kohtulahendit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Õiguskantsler Indrek Tederi hinnangul väärib Keilas puhkenud koolitüli kohtulahendit ning ta tunnustas Harju maavanema tegevust, kes plaanib sel teemal kohtusse pöörduda.

«Avalikkus, Keila lapsevanemad ja õpetajad vajavad praegu eelkõige rahustavat sõnumit - kool töötab ja lapsed õpivad tasuta, protsess on maavanema ja õiguskantsleri kontrolli all ning maavanem viib küsimuse kohtusse,» teatas õiguskantsler pressiesindaja vahendusel.

Teder tunnustas Harju maavanema Värner Lootsmanni järjekindlat ja otsustavat tegutsemist selles juhtumis. «Õiguskantsler ei dubleeri menetlusi, kuid viitan, et maavanema järelevalve on omakorda õiguskantsleri järelevalve all,» lisas ta.

Teder avaldas lootust, et kuna Keila koolitüli on praegu avalikkuse tähelepanu ja maavanema järelevalve all, siis peaks olema tagatud hetke praktiline eesmärk  - välistada, et hakatakse lapsevanematelt küsima raha selle eest, mis peab olema tasuta.

Keila koolivaidlus puudutab Tederi sõnul nii üksik- kui ka laiemat üldist huvi. «Üksikhuvi on, et kohalik omavalitsus ei loovutaks erakätesse oma põhiseaduslikke kohustusi ning et lapsevanemad ei peaks hakkama maksma raha hariduse eest,» selgitas ta.

Laiem üldine huvi on aga, et riigis ei läheks kitsastel aegadel käiku praktika, kus riigi tuumikfunktsioonid antakse ärilistel eesmärkidel käest ära.

Õiguskantsler kohtus täna Keila lapsevanematega ja selgitas oma pädevust ning õiguslikke seisukohti kohalike koolide menetluses ning arutas lapsevanematega hetkeseisu nende õiguste seisukohalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles