Ott Ilves tahab elada avatud ja liberaalses Eestis

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Ilves Ilmandu külas.
Ott Ilves Ilmandu külas. Foto: Eero Vabamägi

Taasiseseisvumispäeval sündinud Ott Ilves pidas viis aastat tagasi lauluväljakul peetud «Vabaduse laulul» suurepärase kõne nende nimel, kes toona koos Eestiga 20-aastasteks said. Nüüd, 25. sünnipäeva eel, räägib Ott Eestist endiselt sooja südame ja rõõmsa uhkustundega.

«Eesti lugu ja meie keel, need on minu jaoks väga olulised,» ütleb Ott, «ja mulle meeldib siin – olen patrioot.» Kui aga küsin, kas ta näeb oma tulevikku Eestis, vajub noor mees mõttesse ja teatab: «Oleneb.»

«Millest?» jätkan uudishimulikult. «Eesti on nii väike, et üleskutsed end välismaailmast isoleerida kõlavad naeruväärselt,» vastab ta. «Kui me isoleerime end välismaast ja otsustame, et me ei taha enam vaba liikumisega seotud olla, ning püüame inimeste vabadust piirata, selle asemel et seda avardada, kaaluksin päris tõsiselt siit lahkumist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles