Kolm erakonda kutsusid Allar Jõksi kohvile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna, Vabaerakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindajad kohtusid eile Tallinnas hotellis Palace presidendikandidaadi Allar Jõksiga. Kokkusaamine, kus esmalt istusid laua taha keskerakondlane Jaanus Karilaid (pildil vasakult), vabaerakondlased Andres Ammas ja Andres Herkel, Margus Tsahkna (IRL), Allar Jõks ning veel teinegi tsentrist Kadri Simson, leidis aset riigikogu Keskerakonna fraktsiooni ettepanekul.

Simson ütles, et Keskerakonna saadikurühmale tundus korrektne kohtuda enne presidendivalimiste finišisse jõudmist kõigi tõsiseltvõetavate kandidaatidega. Tema sõnul oli kohtumine põgus ja sisulisi teemasid liiga süvitsi ei arendatud.

Simsoni kinnitusel on veel vara rääkida Keskerakonna koostööst presidendivalimistel Vabaerakonna ja IRLiga (neil erakondadel on riigikogus kokku 49 mandaati – toim), sest valijameeste koguni on väga pikk maa minna. «Meie kandidaat Mailis Reps teeb väga tugevat tööd võimalike valijameestega ja selleks ajaks, kui valimised jõuavad valijameeste kogusse, võib olukord olla märkimisväärselt muutunud,» ütles ta.

Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli kinnitusel on nii neil kui ka IRLil valmisolek kohtumiseks Keskerakonna presidendikandidaadi Repsiga. «Seda, kas see jääb vaid infovahetuseks või sünnib sealt ka midagi edasi, ei oska ma praegu öelda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles