Tallinn rahastab Topi sõlme teelõigu ehitust 400 000 euroga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Topi liiklussõlm.
Topi liiklussõlm. Foto: Martin Ilustrumm

Talinna linn plaanib toetada projekti «Tallinna piir-Topi sõlm» ehitamist enam kui 400 000 euroga, kokku kulub projekti rahastamiseks enam kui 8,5 miljonit eurot.

Tallinna linnavalitsuse korralduse eelnõu kohaselt on kavas anda heakskiit Tallinna linna ja maanteeameti koostöölepingu projektile, mille eesmärk on Tallinna piiri ja Topi sõlme teelõigu ehitusprojekti kaasfinantseerimine, teatas linnavalitsus.

Projekti «Tallinna piir-Topi sõlm» ehituse elluviimiseks koostas OÜ Reaalprojekt maanteeameti tellimusel tehnilise projekti, mille koosseisus viidi läbi ka ühistranspordi analüüs. Ühistranspordi analüüsi tegemise tingis asjaolu, et maanteelõigu ehituse tulemusel suletakse Pärnu maantee samatasandilised tagasipöördevõimalused pärast Tallinna linna piiri. Jälgimäe ristmiku tagasipöörde koht suletakse ja bussiliinide 18 ja 27 marsruute tuleb muuta.

Kuna maanteeameti projekti elluviimine toob kaasa liikluskorralduslikke muudatusi ka linnale kuuluval Pärnu maantee lõigul, tegi maanteeamet linnale ettepaneku projekti kaasfinantseerimiseks. Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul toetab linn tee-ehitusprojekti enam kui 400 000 euroga.

«Projekti raames kavandatakse ühistranspordi infrastruktuuri ja ühenduste arendamiseks ning teedevõrgu terviklikkuse tagamiseks Pärnu maantee 463a ristmiku ja linna piiri vahel riigile mittekuuluva tee osalist ehitust, rajades kergliiklusteed, sademevee ärajuhtimise, vajadusel tänavavalgustuse ja foorijuhtimise, haljastuse, «Pargi ja reisi» parkla koos ühistranspordi terminaliga,» ütles Klandorf.

Maanteeamet taotleb projekti rahastamiseks Ühtekuuluvusfondi toetust 7,2 miljoni euro ulatuses, mis moodustab 85 protsenti projekti abikõlblikest kuludest. Maanteeameti omafinantseeringu summa on 1,3 miljonit eurot, mis moodustab 15 protsenti projekti abikõlblikest kuludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles