Juhtimisõigusest ilma jäänud Dmitrijev tunneb muret: miks jääb politseipatrulle vähemaks? (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Dmitrijev.
Dmitri Dmitrijev. Foto: Liis Treimann / Postimees

Politseilt väärteokorras 1000-eurose rahatrahvi saanud ja juhtimisõigusest neljaks kuuks ilma jäänud riigikogu keskerakondlasest liige Dmitri Dmitrijev pärib siseminister Hanno Pevkurilt aru, miks on kavas lähiajal politseipatrulle vähendada.

Dmitrijev esitas siseministrile kolm kirjalikku küsimust politsei- ja piirivalveameti patrullautode vähendamise kohta. Talvel põhjustas parlamendisaadik Harjumaal pärast Keskerakonna fraktsiooni tööseminari oma Subaruga liiklusõnnetuse, sõites teelt välja vastu kändusid.

Sündmuskohale jõudnud meedikute esialgse hinnangu järgi oli mees joobes, kiirabi viis ta Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Ekspertiisi tulemused kinnitasid, et Dmitrijevil oli kriminaalne joove (üle 1,5 promilli – toim).

Prokuratuur algatas küll saadiku suhtes kriminaalmenetluse, ent peagi tuli kriminaaluurimine lõpetada, sest Dmitrijev väitis ülekuulamisel, et tarvitas alkoholi pärast liiklusõnnetusse sattumist. Poliitik ütles, et jõi pärast avariid autos 200-milliliitrist Jägermeistrit, kuid ei päästjad ega kiirabi näinud sõidukis pudelit.

Nii menetles politsei juhtumi lõpuni väärteo korras. Kriminaalkaristus oleks Dmitrijevile tähendanud riigikogu saadikukoha kaotamist.

Dmitrijev kirjutab:

«Lugupeetud siseminister

Meieni on jõudnud infokillud, et politsei plaanib lähiajal vähendada politseipatrulle ning see on mitmed elanikud murelikuks muutnud. Põhjus selles, et politseipatrulle on juba praegu vähe ning igale poole neid ei jätku ja seetõttu on ka reageerimisajad pikad. Ka visuaalselt on politseid tänavatel vähe näha, see aga mõjutab nii otseselt kui ka kaudselt inimeste turvatunnet. Vaadates liiklusõnnetuste statistikat ei kajastu selles, et meie liiklus oleks nii korras, et politseipatrulle võiks tänavatel veelgi vähendada.

Sellega seoses on mul teile järgmised küsimused:

1. Kas politseipatrulle on tõepoolest plaanis vähendada?

2. Inimeste turvatunne on tänu politseipatrullide vähesusele mitmel pool kõikuma löönud. Kuidas plaanite inimeste turvatunnet seoses sellega tõsta?

3. Milline oli patrullpolitseinike töötundide arv eelmisel ja üleeelmisel aastal?»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles