Kotka paisu omanik taotleb politseilt uurimise algatamist

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgejõele rajatud paisu purunemise tõttu on selle tagant ära voolanud vesi. See pani kalapüügiteenust pakkuva Kotka Forelli keerulisse olukorda. Praegu basseinides vett siiski jätkub.
Valgejõele rajatud paisu purunemise tõttu on selle tagant ära voolanud vesi. See pani kalapüügiteenust pakkuva Kotka Forelli keerulisse olukorda. Praegu basseinides vett siiski jätkub. Foto: Sander Ilvest

AS Generaator teatas täna, et on palunud politseilt paisuvaiade väljatõmbamise uurimiseks algatada menetlust.

Juhataja Jan Niilo teatel on Kotka paisutuse lõhkumine põhjustanud lisaks AS Generaatori varalisele kahjule muret ka paisjärve ümbritsenud maaomanikele ning Kotka kalakasvatusele.

«Paisu lõhkumine jättis piirkonna tuletõrje veevõtukohata ning Kotka paisul tekkinud kahjude tõttu taotleb AS Generaator politseilt uurimismenetluse algatamist,» selgitas firma juhataja.

Tema sõnul oli tõenäoliselt tegu vandalismiga ning seetõttu ei pea AS Generaator õigeks keskkonnaametnike meedias avaldatud seisukohti, mille kohaselt on kalavarude kaitse eesmärgi saavutamiseks õiguspärane ükskõik millisel moel paisu kadumine.

«Rajatistel ei ole omaniku loata viibimine lubatud ja igasugune omavoliline tegevus ning lõhkumine on jätkuvalt vähemalt väärtegu ja samas ohtlik omavolitsejale endale,» märkis Niilo.

Keskkonnaameti sõnul oli Valgejõe kõrvale paisu abil tekitatud paisutus ebaseaduslik, kuna sellel puudus vee erikasutusluba. Samas kinnitas keskkonnaameti keskkonnakasutuse juhtivspetsialist Rein Urman, et keegi ei ole Valgejõel asuvat paisu lammutamas käinud, ilmselt ei pidanud oma aja ära elanud konstruktsioon lihtsalt enam vastu ja andis veemassidele järele.

ASi Generaator juht rääkis teisipäeval, et Kotka Forell hakkas esmaspäeval lööma häirekella, sest paisu tagant hakkas vesi kaduma. Niilo sõnul avastati kohapeal, et paisult on üles tõmmatud kaks posti ning vesi lahmab kontrollimatult. «Tegemist on igal juhul väga kahtlase teemaga, mida on keeruline kommenteerida. See on täiesti uskumatu, mis sünnib,» rääkis Niilo siis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles