Bensiinijaamas suitsetajad tekitavad hirmujudinaid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shelli bensiinijaam..
Shelli bensiinijaam.. Foto: Caro / Scanpix.

Kuressaare bensiinijaamades tankimise ajal suitsu tegevad noored tekitavad hirmujudinaid samas tankivates inimestes, kel on tanklas suitsetamise keeld juba autokoolis pealuusse raiutud.

«Tanklas suitsu tegemine on ääretult rumal ja lubamatu käitumine,» ütles Kuressaares tegutseva Tenno autokooli teooriaõpetaja Margus Mäemets, kirjutas Oma Saar.

Tema sõnul räägitakse sellest ka tänapäeval autokooli teooriatundides, kuid ilmselt on see siis mõnel kõrvust mööda läinud, pole nad tunnis käinud või lihtsalt ei hooli.

Oma Saarele rääkis oma negatiivsetest kogemustest tanklas suitsetavate
kodanikega kaks autoomanikku. Laivi käis koos perega mõni päev tagasi oma autot tankimas Tallinna maantee äärses Neste automaattanklas.

«Mees tankis ja samal ajal peatus kõrval BMW, mille kõrvalistuja aken alla keerati ja näitsik hakkas südamerahuga tankuri kõrval suitsu tegema,» jutustas Laivi.

«Suitsu otsast sädemed lendasid ja mul käis terve elu silme eest läbi,» lisas ta.

Et selline tegevus on keelatud, kinnitas Sirle Matt Lääne-Eesti päästekeskusest.

Tema sõnul on kütuseterminalide ja tanklate tuleohutuseks määratletud vahekaugused, kus suitsetada ei tohi.

«Maa-aluste mahutite tuulutustorudest 12 meetri raadiuses, tankuritest 12 meetri raadiuses, mahuti põlevvedelikuga täitmise kohast 12 meetri raadiuses,» vahendas Matt, lisades, et keelupiirkonnad tuleb tähistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles