Põhiteemad on peagi selged (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klen Jäärats hoiab käes raamatut «Eesti Euroopa Liidu poliitika 2015–2019», mida võiks tema sõnul lugeda iga inimene, kes soovib eesistumise teemal sõna võtta.
Klen Jäärats hoiab käes raamatut «Eesti Euroopa Liidu poliitika 2015–2019», mida võiks tema sõnul lugeda iga inimene, kes soovib eesistumise teemal sõna võtta. Foto: JUSS SASKA

Tänasest jääb Eesti eesistumiseni Euroopa Liidu Nõukogus 325 päeva. Pärast Ühendkuningriigi otsust Euroopa Liidust lahkuda on meie ametnikel nüüd käed-jalad tööd täis, et eesistumine igati õnnestuks. See on eriti oluline ajal, mil Suurbritannia elab referendumi järellainetuses ja USA vabariiklasest presidendikandidaadile Donald Trumpile kaasa kiitjate tõttu Vanas Maailmas kogub euroskeptitsism aina hoogu.

Kuigi ei tasu arvata, et Eestil oleks vaja ja võimalik ELi kapitaalselt muuta, saame eesistumise käigus pöörata tähelepanu kõigele sellele, mida meie arvates tuleks senisest paremini teha. Neid teemasid ühes eesistumise ettevalmistustega eile õhtul valitsusele ka tutvustati. Valitsus võttis teemade arutamiseks sügiseni mõtlemisaega, ent on väga tõenäoline, et tähelepanu läheb julgeolekule, majandusele ja Suurbritannia lahkumisele EList.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles