Muuseumihoone asemele tulevad villad (2)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar on toimetanud selles hoones Pärnu Esplanaadi tänaval 1990. aastate algusest, nüüd võib ta majast ilma jääda.
Mark Soosaar on toimetanud selles hoones Pärnu Esplanaadi tänaval 1990. aastate algusest, nüüd võib ta majast ilma jääda. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees

Mark Soosaare juhitav Uue Kunsti Muuseum Pärnus võib tuleval kevadel kodutuks jääda, sest hoone omanik soovib lõpetada kunstihoone pidamisele pealemaksmise.

Seda kunagist parteihoonet Pärnu rannarajoonis Esplanaadi 10 teavad kõik, kes on käinud rahvusvahelisel dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festivalil või külastanud iga-aastast aktinäitust «Mees ja naine». Nüüd ütleb ka riigikokku kuuluv Soosaar (SDE), et koostas tänavusuvist näitust teadmises, et see võib olla viimane. Omanik saatis talle kirja, et majaga seonduv peaks jaanuariks lahendatud olema, vastasel korral tuleb muuseumil sealt tulevaks kevadeks välja kolida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles