Kohus saatis neiu surnuks sõitnud roolijoodiku aastateks vangi (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus saatis kolmapäeval aastateks vangi noormehe, kes istus tänavu kevadel purjuspäi autorooli ja põhjustas noore naise surmaga lõppenud liiklusõnnetuse.

Ränk õnnetus juhtus ööl vastu 8. aprilli kella 2.08 ajal Viljandi-Põltsamaa maanteel Peetrimõisa külas, kus alkoholi tarvitanud 23-aastane Raido ei suutnud oma Peugeot Partnerit teel hoida ning teelt välja kaldunud sõiduk rullus üle katuse. Kaasreisijana autos viibinud 19-aastane neiu sai üliraskelt vigastada ja kuigi kiirabi viis ta kiiresti haiglasse, ei suutnud meedikud tema elu päästa. Õnnetuses sai vigastada ka Raido ise.

Lisaks süüdistas Lõuna ringkonnaprokuratuur Raidot mitmes tööriistade varguses Viljandi maakonnas ja varastatud jalgratta omandamises ning edasimüümises.

Tartu maakohus tunnistas kolmapäeval Raido kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki juhina liiklus- ja käitumisnõuete rikkumisega inimese surma põhjustamises, varguses ning varastatud vara omandamises, hoidmises ja turustamises. Kohus mõistis noormehele koos talle varasema otsusega mõistetud ärakandmata karistusega kokku kolme aasta, kaheksa kuu ja nelja päeva pikkuse vangistuse, mille hulka arvatakse eelvangistuses juba kantud kaks päeva.

Varalist kahju saanud ja tsiviilhagid esitanud kannatanutele peab Raido kohtuotsuse alusel hüvitama kokku 806 eurot. Menetluskuludena peab ta tasuma kokku 1974 eurot.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles