Kohalik tooraine annab saaremaisele toidule vastupandamatu meki

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ku-Kuu saare special ehk ühel taldrikul koos kõik toiduained, mida leiab iga saarlase külmkapist.
Ku-Kuu saare special ehk ühel taldrikul koos kõik toiduained, mida leiab iga saarlase külmkapist. Foto: Taago Heinmaa

Saaremaal on kohalikku kraami pakkuvaid poode-kohvikuid-restorane lausa jalaga segada, aga kui mitte tahta end paari päevaga nagu jõuluajal lõhki süüa, tuleb teha valik. Üsna kindel on seegi, et olgu see valik milline tahes, pettuda ei tule kellelgi.

Kuressaare poole sõites jääb teele Saksa talupood, kus peremees kõiki alati rõõmsalt tervitab. Kuna poes tegutseb väike kohvik, siis ei puudu majaesiselt terrassilt ka mõned püsikunded, kes turiste juba õigest uksest sisse juhatavad ja ostusoovitusi jagavad.

Poest leiab vaat et kõike. Alustades sellest, mida ühel külaelanikul mehise prae või pühapäevahommikuste pannkookide tegemisteks vaja, kuni kõiksugu käsitöötoodanguni välja. Oma leivanumbriks peab Saksa talupoe pererahvas isetehtud jäätist. Olime meiegi parajasti jäätist valimas, kui sisse tormas üks terrassil aega veetnud kundedest ja hüüdis kurjakuulutavalt: «Buss tuli!» Järjekordne turistibuss oli poe ukse taga peatunud, et jäätist mekkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles