Suursilm eelistab ööelu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkru-liugurpossumi poeg.
Suhkru-liugurpossumi poeg. Foto: Inari Leiman

Laste loomaaia söödaköögi klaasseina taga olevas puuris elavate suhkru-liugurpossumite 18. mail sündinud pojal (pildil) on silmad avanenud ning vanemad jätavad teda üha julgemalt omapäi. Need Austraalias ja Uus-Guineal levinud lennusega kukkurloomad on ööaktiivsed, sestap harjutavad talitajad neid kaks korda päevas, kell 12 ja 15, maiuspala võtmas käima, et ka loomaaiakülastajad neid väikeseid, aga suuresilmseid kaunitare näha saaksid.

Guanakokarjast eraldati üliagar isasloom, kes emastele asu ei andnud ja neid tagajalgadest hammustades pidevalt ringi jooksutas. Isatakiin aga lubati taas emaste manu, sest aprilli lõpus sündinud takiinitall on nüüdseks piisavalt iseseisvunud.

Neljapäeval leidsid talitajad elevant Carli siseboksi eest pisikese, tõenäoliselt vastkoorunud nastiku. Ehk toob rahvusvahelise elevandipäeva eel õue aidatud maohakatis õnne kogu elevandisoole!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles