NATO endine peasekretär: Balti riigid võivad olla Venemaa agressiooni sihtmärgiks (10)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO endine peasekretär Anders Fogh Rasmussen möödunud sügisel Kiievis kõnelemas.
NATO endine peasekretär Anders Fogh Rasmussen möödunud sügisel Kiievis kõnelemas. Foto: HANDOUT/REUTERS

NATO endine peasekretär Anders Fogh Rasmussen muretseb, et Balti riigid võivad olla järgmiseks Vene agressiooni sihtmärgiks, kuid ta ei usu, et Venemaa NATO liikmesriike avalikult ründab.

Anders Fogh Rasmussen vastas suhtlusportaalis Facebook inimeste küsimustele ning kommenteeris Ameerika presidendivalimisi.

Samas küsiti Rasmussenilt ka Venemaa agressiooni kohta. Näiteks uuriti, kas Venemaa agressioon on võimalik ka teistes riikides (peale Gruusia ja Ukraina). «Ma kardan, et Balti riigid võivad olla agressiooni sihtmärgiks. See ei oleks ilmselt avalik rünnak, kuna nad on NATO liikmetena kaitstud,» vastas Rasmussen, kes lisas, et Venemaa kasutaks ilmselt nö. rohelisi mehikesi ja kavalat propagandakampaaniat.

Samuti uuriti Rasmussenilt, kas viimaste päevade pinge Venemaa ja Ukraina vahel võib eskaleeruda konfliktiks. Rasmussen usub, et see on vägagi võimalik ning arutleb, et Venemaa juhtkond võib ilmselt soovida koguda nii riigi sees populaarsust, kuna järgmisel kuul on algamas riigiduuma valimised.  

Samuti usub Rasmussen, et Putin soovib uuesti luua nö. võimsat Venemaad. Selleks on vajalik, et Venemaa naaberriigid oleksid nõrgad ja Venemaast sõltuvad. See ongi konfliktide peamine põhjus.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles