Riik ja ettevõtjad toetavad Eesti noorte õpinguid tippülikoolides

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20 tegusat ja õpihimulist noort saavad toetust, et mainekatesse ülikoolidesse õppima asuda.
20 tegusat ja õpihimulist noort saavad toetust, et mainekatesse ülikoolidesse õppima asuda. Foto: Caro/ Schulz

4000-eurose noore õpetlase stipendiumi saavad tänavu 20 noort, et asuda õppima Oxfordi, Yale’i, Imperial College Londonisse ning teistesse maailma tippülikoolidesse. Stipendiumi summast poole panustab haridus- ja teadusministeerium SA Archimedese vahendusel, teise poole eraettevõtjad Sten Tamkivi, Rain Lõhmus, Kristo Käärmann, Erkki Raasuke, Starman AS jpt.

Noore õpetlase stipendiumiprogrammi esimees Tõnu Pekk ütles, et esimese rahastuse leidmine edasi õppimiseks on tihtipeale kõige keerulisem. «Me tahame aidata noori üle esimesest takistusest maailma tippülikoolidesse saamisel. Senine kogemus ütleb, et edasise rahastuse leiavad nad juba ise,» sõnas Pekk.

2011. aasta stipendiaat Kert Pütsepp tahab julgustada noori end proovile panema. «Ma usun, et Eesti noorte õppimine tugevates ülikoolides annab me ühiskonnale juurde uue mõõtme. Need teadmised, oskused, ideed ja väärtused toovad Eestisse maailmatunnetust,» sõnas Pütsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles