Veeteede amet hoiatab Soome lahel liiklejaid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Veeteede amet edastas täna navigatsioonihoiatuse Soome lahe kohta, milles kutsutakse üles kõiki veeliiklejatel olema ettevaatlikud, kes ööl ja hommikul vastu laupäeva on Helsingi-Tallinna vahelisel veealal. Eriti tähelepanelik tuleb olla pimedal ajal ja halva ilma korral. Reedel kell 18.00 stardib Helsingist ca 200 jahti öisele purjeregatile Tallinnasse, kuhu jõutakse laupäeval.

Amet tuletab kõigile veeliiklejatele meelde, kui oluline on ohutu veeliikluse tagamiseks Eesti vetes jälgida navigatsioonihoiatusi.

Korraga kehtivaid navigatsioonihoiatusi Eesti vetes on mitmeid. Kehtivad navigatsioonihoiatused Eesti vetes on üleval veeteede ameti koduleheküljel navigatsiooniteabe rubriigis. Neid edastatakse (loetakse ette eesti ja inglise keeles) ka mereraadioside kanalitel Tallinn Raadio kaudu. Vaata teadete edastamise raadiosagedusi, kanaleid ja kellaaegu siit.

Meresõiduohutuse seaduse alusel korraldab veeteede amet navigatsioonitingimusi iseloomustava informatsiooni hankimist ja töötlemist ning selle alusel navigatsiooniteabe koostamist, väljaandmist ja veeliiklejatele edastamist.

Navigatsiooniteabe hulka kuuluvad navigatsioonikaardid ja teised navigatsioonialased väljaanded, nagu lootsiraamat, navigatsioonimärkide nimekirjad (navigatsioonimärgid Eesti vetes ja navigatsioonimärgid Eesti sisevetes, NMA ehk navigatsioonimärkide andmekogu, laevateede nimekiri navigatsioonimärkide andmekogus), teadaanded meremeestele ning navigatsioonihoiatused (Eesti vetes, üldnavigatsioonihoiatused Läänemeres NAVTEX) ja muud navigeerimisel abiks olevad rakendused ja väljaanded nagu näiteks HIS ehk hüdrograafia infosüsteem, kaardirakendus nutimeri ning maa- ja merekaardi rakendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles