Eestile ring peale: presidendiks pürgiv Mailis Reps on käinud 213st omavalitsusest 150s (1)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Agnes Aus / Virumaa Teataja

Keskerakonna presidendikandidaat Mailis Reps jätkab presidendikampaania raames kohtumisi Eestimaa omavalitsusjuhtidega ning on kuue nädala jooksul külastanud peaaegu 150 omavalitsust kaheteistkümnes maakonnas. Alates tänasest on Reps ringsõidul Ida-Virumaal.

«Eesmärk on endiselt sama, mis enne – soovin kohtuda võimalikult paljude omavalitsusjuhtidega üle kogu Eesti ja kuulda nende peamisi muresid. Olen saanud omavalitsusjuhtidelt tagasisidet, mis lubab arvata, et olen ainus presidendikandidaat, kes reaalselt omavalitsustes kohapeal käib. Seda hinnatakse väga kõrgelt. Paraku on Eestis muutunud haruldaseks see, et riigijuhid sõidavad pealinnast välja ning võtavad kuulda maapiirkondade muret. Soovin sellist negatiivset trendi murda,» rääkis Reps.

Repsi sõnul erutab inimeste meeli enim haldusreform, mis on mitmeid omavalitsusjuhte varakult peast halliks ajamas. Samuti on korduvalt tõstatunud küsimus Eesti põllumajanduse hetkeseisust ning ühiselt on otsitud ka lahendusi kohaliku ettevõtluse toetamiseks.

«Omavalitsusjuhid peavad haldusreformi tärmineid ebareaalseteks ning mitmed neist ootavad enne edasiste sammude astumist kohtuotsust. On selge, et riigitasandi ning kohalike omavalitsuste vaheline kommunikatsioon on jäänud haldusreformi küsimuses poolikuks ning KOV-id tunnevad end petetuna. Raha reformiga juurde ei tule, kuid ülesandeid küll. Inimeste jaoks seis aga paremaks ei muutu. Usun, et seesugune omavalitsusjuhtide pahameel muudab tänavused presidendivalimised valimiskogus väga ettearvamatuks,» lisas Reps.

Eestis on 213 kohalikku omavalitsust ehk 30 linna ja 183 valda, mis otsustavad ja korraldavad kohaliku elu küsimusi iseseisvalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles