Viru maakohtu pani Narvas põlema kamp noori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud Narva kohtumaja.
Põlenud Narva kohtumaja. Foto: Päästeamet

Narva linnas süttis eile hilisõhtul Viru maakohtu kohtumaja välissein. Kogutud tõendid viitavad, et põlengu põhjustas kamba noorte hooletu suitsetamine.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Pavel Gordijevski ütles, et praeguseks on Narva politseiametnikud vaadanud läbi turvakaamera salvestise.

«Hetkel on teada, et eile õhtul viibis kohtumaja juures kamp noori, kelle vanus on hinnanguliselt alla 20 eluaasta. Praeguseks kogutud tõendid viitavad sellele, et põlengu põhjuseks on hooletu suitsetamine,» kommenteeris prokurör.

Narva ennetus- ja menetlustalituse juht Andres Jaggo ütles, et politsei tegeleb praegu sündmusega seotud noormeeste tuvastamisega.

Kuigi tegemist ei olnud suure tulekahjuga, selgitatakse siiski välja tekitatud kahju suurust. Kui selgub, et tekitatud kahju on vähem kui 4000 eurot, siis jätkub menetlus väärteo korras.

Häirekeskusele tuli eile kell 23.33 väljakutse Narva 1. Mai tänavale, kus Viru maakohtu Narva kohtumaja katuse alt tuli paksu suitsu ning suitsu oli täis terve kohtuhoone, teatas päästekeskus.

Lähemal uurimisel selgus, et põles kohtumaja välisseina soojustus kolme ruutmeetri ulatuses. Päästjad kustutasid põlengu kella 00.29ks, kontrollisid hoone üle ning tuulutasid selle.

Ida prefektuur alustas kriminaalmenetlust, et uurida süttimise asjaolusid.

Sündmuskohal käinud Postimehe fotograafi sõnul on põleng toimunud kohtumaja sisehoovis ning hoone juures viibivad tavainimesed ei pruugi põlengut üldse märgata, kuna maja välisseintel pole tulekahjust jälgegi.

Politsei võttis menetluse käivitamisel aluseks karistusseadustiku paragrahvi, mis käsitleb asja rikkumist ja hävitamist ning näeb võõra asja rikkumise või hävitamise eest, kui sellega on tekitatud oluline kahju, ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega, märkis prokuratuuri pressiesindaja BNSile.

Narva kohtumaja põleng kohtu esimehe Anne Palmiste kinnitusel kohtu igapäevast tööd ei häiri.

«Saan kinnitada, et tänu päästjate kiirele ja asjatundlikule tegutsemisele ei ulatu põlengu tagajärjed kohtumaja sisse ja töökeskkond ei ole kuidagi häiritud. Kohus töötab neljapäeval Narvas tavapäraselt ja kohtuistungid toimuvad plaanipäraselt,» ütles Palmiste BNSile.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Ida prefektuur ning juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles