Päästeteenistus saab viis uut põhiautot

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna ennelõunal antakse päästeteenistusele üle viis uut põhiautot ja neli keemiahaagist.

Eelmisel aastal päästeameti ja liisingufirma Rentacar vahel sõlmitud hankelepingu raames tarnitakse Eestisse kuus päästeteenistuse põhiautot. Lepingu kogumaksumus on ligi 26 miljonit krooni.

Üks uutest autodest on juba üle antud Vastseliina päästekomandole ning täna saavad uue põhiauto endale Türi, Märjamaa, Kohila, Iisaku ja Otepää päästekomandod.

Päästeautod on ehitatud Poola firmas Wawrzaszek Special Vehicles Engineering alusautole MAN, mille esindaja Eestis on Keil M.A. OÜ.

Kokku on päästeteenistusel nüüd 86 kaasaegset põhiautot.

Viis Wawrzaszeki autotehase keemiahaagist tarnis Eestisse Total Eesti OÜ ning need antakse päästekomandode kasutusse Pärnus, Tartus ja Tallinnas, ühe haagistest saab Väike-Maarja päästekool. Keemiapäästehaagised on ettenähtud keemiapääste komandode keemiapääste varustuse transportimiseks sündmuskohale, haagiste maksumus on ligi 3,3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles