Palo: Venemaaga viisavabaduse kaotanud halli passi omanikele võiks anda Eesti kodakondsuse (5)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo.
Urve Palo. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikme Urve Palo sõnul tasuks tõsiselt kaaluda Venemaale viisavabalt sõitmise võimaluse kaotanud välismaalase passi ga noortele Eesti kodakondsuse andmist.

Palo märkis, et Eesti riik on ükskord juba neile kodakondsust ilma nõueteta võimaldanud, kui nad veel 15 aastat vanad ei olnud.

«Toona nende vanemad paraku otsustasid teisiti. Need tuhatkond noort inimest on sündinud ja kasvanud vabas Eestis, käinud siin koolis ning kogu oma elu elanud Eestis. Nad on meie inimesed. Mida oleks meil kaotada, andes neile Eesti kodakondsuse täiendavaid eksameid nõudmata? Mitte midagi! Küll aga võidaksime terve põlvkonna Eesti kodanikke,» kirjutas Palo sotsiaalmeedias.

Palo sõnul näitavad uuringud, et kodanikuks olemise ja ühise riigiidentiteedi vahel on tugev seos. Kõikidest vene emakeelega kodanikest peab ennast eesti rahva hulka kuuluvaks tervelt 80 protsenti.

Ta märkis, et siin sündinud ja vabas Eestis koolis käinud noortele inimestele kodakondsuse andmine ilma täiendavaid eksameid nõudmata, oleks selge sõnum, et siin sündinud ja elavad inimesed on omad.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles