Euroakadeemia jäi kohtus haridusministeeriumile alla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroakadeemia.
Euroakadeemia. Foto: www.eurouniv.ee

Tartu halduskohus jättis täna rahuldamata Euroakadeemia taotluse tühistada haridusministeeriumi otsus, millega kõrgkoolil keelati kunstierialadel magistriõpet anda.

Euroakadeemia pidaja MTÜ Eesti Euroinfo Ühing taotles ka ministri käskkirja tühistamist, milles tehti valitsusele ettepanek anda kõrgkoolile keelte ja kultuuride ning keskkonnahoiu ja ärinduse-halduse õppekavagruppides õigus õpet vaid tähtajaliselt (vastavalt kuni 2013. ja 2012. aastani) läbi viia.

Kolmandas hagis taotles Euroakadeemia kõrgharidusstandardi selle osa tühistamist, millega valitsus kinnitas haridusministri ettepaneku.

Tartu halduskohus jättis kõik kolm hagi rahuldamata. Euroakadeemial on võimalik kohtuotsused edasi kaevata.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ütles riigi eesmärke selgitades, et võimud peavad õppe kvaliteedil silma peal hoidma ning otsused tegi sõltumatutest ekspertidest koosnev Kvaliteediagentuur.

Negatiivseid hinnanguid on antud kaheksal korral

Aastatel 2009-2011 viiakse läbi Eesti kõrgkoolide üleminekuhindamine, mille eesmärk on jõuda Eesti kõrghariduskorralduses olukorrani, kus kõigil kõrgkoolidel on neis valdkondades, kus nad tegutsevad, õigus väljastada riiklikult tunnustatud diplomeid. Hindamist viib läbi sõltumatu Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuur (EKKA).

Negatiivseid hinnanguid on antud kaheksal korral: Tallinna Ärijuhtimise kolledži ja Sotsiaal- ja humanitaarinstituudi ärinduse ja halduse ning viimase kooli puhul ka õiguse õppekavagrupis rakenduskõrgharidusõppes, Euroakadeemias kunstide magistriõppes, Akadeemia Nordi psühholoogia õppekavagrupis, Tartu Teoloogia Akadeemia usuteaduse magistriõppes ning Eesti Mereakadeemia füüsikaliste loodusteaduste õppekavagrupis ning põllumajanduse, metsanduse ja kalanduse õppekavagrupis rakenduskõrgharidusõppes.

Kui 1. jaanuariks 2012 ei ole kõrgkool saanud vastavas õppekavagrupis õppe läbiviimise õigust, tuleb kõrgkoolil koostöös haridusministeeriumiga leida üliõpilastele edasiõppimisvõimalused mujal. Kuni 31. detsembrini 2011 tohib nendes õppekavagruppides, mille puhul on üleminekuhindamisel langetatud negatiivne otsus, õpet siiski läbi viia ning anda akrediteeritud õppekavadel ka riiklikke diplomeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles