Palin ja Biden kritiseerisid presidendikandidaate

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA asepresidendikandidaadid, vabariiklane Sarah Palin ja demokraat Joseph Biden, kritiseerisid eilses teledebatis presidendikandidaate ning arutasid Iraagi sõja ja ülemaailmse majanduskriisi üle.


65-aastane poliitikas kogenud Delaware`i senaator Biden süüdistas vabariiklaste presidendikandidaati John McCaini ebapädevuses majanduskriisi küsimustes, vahendas Reuters. Samuti pidas Biden ebaõnnestunuks vabariiklaste poliitikat Iraagis, mis on maksumaksjate raha tuulde loopinud.

44-aastase Alaska kuberneri Palini kinnitusel on demokraatide presidendikandidaat Barack Obama parteisõdur, kes pole koostöövõimeline ning lehvitab Iraagis allaandmise märgiks valget lippu. Samuti kritiseeris Palin Obamat keskklassivaenulikkuses, sest demokraadid on lubanud tõsta tööliste ja väikeäride maksukoormust.

Mõlemad osapooled kuulutasid valimisdebati järel oma võitu. CNNi ja CBSi korraldatud arvamusküsitlused andsid võidu Bidenile, kuid ameeriklasi üllatas positiivselt Palini esinemine, keda on peetud välispoliitilistes teemades ebapädevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles