Tallinn  valmistub Hiina uusaasta pidustusteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karneval. Foto on illustreeriv.
Karneval. Foto on illustreeriv. Foto: www.tallinn2011.ee

Hiina uusaasta karnevali pidustused Tallinnas algavad juba neljapäeval kell kuus õhtul, kui Vabaduse väljakul avatakse jääskulptuuride näitus koos video- ja valgusinstallatsiooniga, kus Idamaade kalendri aastatsüklist inspireeritud taieseid esitlevad skulptorid Koreast, Mehhikost, Soomest, Leedust, Venemaalt ja Eestist, esinevad ka tuletantsijad ning õhtu lõpeb ilutulestikuga.

Laupäeval kella 17 – 19 toimub Vabaduse väljakul suurel laval Hiina uusaasta tähistamine, kus avakõne peab Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Hiina suursaadik Huang Zhongpo.

Pidusutusel näeb draakonitantsu, Peking Opera Fenglei trupp esitab traditsioonilist Hiina ooperit, üles astuvad Hiina akrobaadid ja ettevõtmine kulmineerub suurejooneline Hiina ilutulestikuga. Vabaduse väljakul avatakse toitlustustelk, Hiina suveniiride lett ja väljaku tunnelis eksponeeritakse Hiina uusaasta temaatilist fotonäitust. Lisaks toimub laupäeval klubis Rockstars Hiina punkbändi The Subs kontsert.

Samaaegselt Hiina kalendri valge kassi aasta avapidustustega toimub Tallinnas Rahvusvahelise Linnavalgustuse Liidu LUCI (Lighting Urban Community International) kahepäevane konverents, millel osaleb 56 külalist 18 välisriigist.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on tegemist erilise sündmusega, kuna LUCI konverents koguneb esmakordselt Põhjamaades.

«Kahepäevasel konverentsil arutletakse erinevate energiasäästu võimaluste ja muudel välisvalgustuse alastel aktuaalsetel teemadel,» ütles Boroditš.

Välislektoritest esinevad Tampere, Moskva, Eindhoveni ja Lyoni linnade esindajad.  Konverentsi raames tutvustatakse ka Tallinna abilinnapea  initsiatiivil käivitatud LED-valgustite katsetänava projekti, mille tulemuste esmaavaldamine toimub eeloleval reedel.

3. veebruaril 2011 algab Hiina kalendri järgi Valge Kassi (Jänese) aasta. Kogu 12 aastase Hiina kalendri tsükli järgi loetakse Kassi aastat üheks edukamaks, mis toob kaasa rahu ja edu. Hiina uusaasta tähistamine Tallinnas on Pekingi ja Tallinna linnavalitsuste pikema koostöö vili, mis arendab kahe linna vahelist kultuurilist koostööd. Idamaade uusaasta tähistamine toimub Tallinnas juba mitmendat korda, mis tänu kultuuripealinna aastale viiakse sel aastal läbi mitmepäevase sündmusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles