Suur lootus, suur hirm ja suur võimalus ajalugu teha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Pau Gasol poolfinaalis mängida saab, võib Hispaania USAd üllatada.
Kui Pau Gasol poolfinaalis mängida saab, võib Hispaania USAd üllatada. Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängude meeste korvpalliturniiri veerandfinaalidest oodati põnevusetendusi. Ei läinud nii: Austraalia sai väga mannetult mänginud Leedust jagu koguni 90:64, Ameerika Ühendriigid näitasid skooriga 105:78 jõudu Argentina vastu ja Hispaania oli 92:67 parem Prantsusmaast. Vaid «vanad sõbrad» Serbia ja Horvaatia pidasid vihase duelli, kust väljusid 86:83 võiduga serblased.

Poolfinaalide eel on seega ikka õhus suur küsimus: kas mäng-mängult aina paremasse hoogu minev Hispaania on seekord võimeline ameeriklasi üllatama? Kaheksa aastat tagasi näidati Pekingi olümpiafinaalis soosikule juba hambad, nelja aasta eest Londonis jõuti kullale veel lähemale, ent ikka võtsid Ameerika Ühendriigid haaravas finaalis seitsme punktiga oma. Sel turniiril on ameeriklaste mäng olnud väga kõikuv ja ka Argentina vastu jäid nad kiirelt kümnepunktilisse kaotusseisu. Edasine oli jõudemonstratsioon.

«Alustasime veidi laisalt, kuid saime sellest varakult aru ja ärkasime,» sõnas USA keskmängija DeMarcus Cousins, kes on kogu senise turniiri jooksul olnud hädas isiklike vigadega, kuid tegutses Argentina vastu hästi kaitses ning viskas ise 15 punkti. «Saime nii kaitses kui ka rünnakul enesekindluse tagasi,» lisas Paul George.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles