Harju maavanem pöördus Keila koolitülis kohtusse

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila koolisaaga võib jätkuda kohtus.
Keila koolisaaga võib jätkuda kohtus. Foto: Priit Simson

Harju maavanem Värner Lootsmann taotleb halduskohtult Keila linnavolikogu otsuste tühistamist, millega lõpetati kahe Keila kooli tegevus.

Maavanem soovib, et kohus tühistaks linnavolikogu otsused, mis puudutavad Keila algkooli ja Keila gümnaasiumi tegevuse lõpetamist ning õiguste ja kohustuste üleandmist Keila Hariduse Sihtasutusele, teatas Harju maavalitsus.

«Keila linnajuhid on küll oma hilisema otsusega 30.septembrist teinud kosmeetilisi parandusi Keila koolide likvideerimisse, kuid kui asjasse süüvida, siis on tegemist õigustühise otsusega, millel ei saa olla mingisugust õiguslikku alust, seetõttu tuleb 26.veebruari otsus tunnistada tühiseks algusest peale ja selle alusel ka kõik järgnenu,» tõdes Lootsmann.

Maavanem märkis, et kuna Keila linnajuhid pole arvestanud oma tegevuses ei õiguskantsleri ega ka maavanema soovitusi, mille kohaselt tulnuks 26. veebruari otsus täies mahus kehtetuks tunnistada ja taastada munitsipaalkoolid, ei jäänud tekkinud olukorras muud võimalust kui kohtusse pöörduda.

«Täiesti arusaamatu on siinkohal Keila linnajuhtide jonnakus. Selget põhjendust oma otsustele pole nad suutnud anda,» lausus Lootsmann.

Keila linnajuhtide pressiteates öeldu, et sihtasutuse kui juriidilise vormi loomine aitab mõistlikumalt majandada, olles oluliselt paindlikum, kui seda saab olla linna hallatav eelarveline asutus ehk munitsipaalkool, on oma olemuselt juba veider, ütles maavanem.

«Linnajuhid teatavad otsesõnu, et nende eesmärk on seadustest mööda hiilida,» märkis Lootsmann.

Harju maavanem on lisaks protestiga halduskohtusse pöördumisele algatanud 1. oktoobril riikliku järelevalve ka Keila Linnavolikogu 30. septembri 2008 otsuste üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles