Merkelit ootab ees kurnav sügis (4)

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Ülehomme Eestisse kahepäevasele visiidile tuleval Saksamaa liidukantsleril Angela Merkelil seisab ees raske sügishooaeg. Tähepanu vajavad nii riigisisene julgeolekuolukord, suhted Türgiga kui ka mitmed eesseisvad valimised Saksamaal. Postimees noppis Saksa meediaväljaannetest välja kuus olulist teemat, millega kantsler järgmistel kuudel peab tegelema.

Sisejulgeolek

Ajal, mil Prantsusmaalt saabuvad teated burkiinide keelamisest, vaevad Saksa poliitikud, kas burka sobib Saksa avalikku ruumi. Merkel teatas möödunud nädalal lõpul, et kuigi burka kandmine takistab naiste lõimumist, toetab ta selles küsimuses täielikult oma siseministrit Thomas de Maizière’i.

Äsja liidumaade siseministritega asja arutanud de Maizière ei taha burka kandmist keelata mitte kõikjal, vaid eeskätt kohtus, autojuhtimisel ning avalikus teenistuses. Peale selle peaks riigis de Maizière’i plaani järgi hakkama korda valvama lisaks praegustele veel 15 000 politseinikku ning laienema videojärelevalve.   

Kõige agaramalt on karmimaid reegleid nõudnud Merkeli kristlike demokraatide (CDU) Baieri sõsarpartei CSU. Baieri siseministri Joachim Herrmanni sõnul kavatsevad nemad oma liidumaal burkad juba sel aastal avalikus teenistuses ja haridusasutustes ära keelata.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles