Lendavad hobused

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallis hobune, sooja hoidev
tekk seljal, sammub tallimeeste
saatel õhusõidukonteinerisse.
Kallis hobune, sooja hoidev tekk seljal, sammub tallimeeste saatel õhusõidukonteinerisse. Foto: Jon Stroud ja Dirk Caremans, FEI

Õhusõit on, teadagi, kiire, lihtne ja mugav. Aga kujutage ette, et olete hobune. Mis te arvate, kuidas te oleksite elanud üle poole ööpäeva pikkuse lennureisi Rio olümpiale?

Inimestega on asi lihtne ja selge: kui lähed üle ookeani lennule, tead, et saad kaks korda süüa, valida ekraanil ajaviiteks filme ning puhkamiseks padja ja teki. Kui sõita äriklassis, nagu seda tegid 11-tunnisel teekonnal Riosse näiteks Inglismaa olümpiakoondise 15 suurimat medalilootust, saad ekstralaia istme, mis käib lahti koguni voodiks. Aga kui mugavalt – või ebamugavalt – pidid pikal õhusõidul Rio de Janeirosse saama hakkama hobused, kellest paljud maksavad sadu tuhandeid, hinnalisimad koguni miljoneid eurosid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles