Laupäevast tõuseb toasooja hind Tallinnas kolmandiku võrra

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Iru elektrijaamale.
Vaade Iru elektrijaamale. Foto: Toomas Huik

Alates laupäevast hakkab kehtima uus soojuse hind ning Tallinna Küte hakkab toasooja müüma senisest 36,6 protsenti kallimalt.

Tallinna Küte varustab soojusega kahte kolmandikku pealinnast ning ettevõte haldab linna 400-kilomeetrist kaugküttevõrku, kolme suurt katlamaja ja kaheksat väikekatlamaja.

Firma varustab soojusega ligi 276 000 tallinlast ning enam kui 3100 hoonet.  

Soojahinna tõus hakkab paneelmajades elavate inimeste rahakotist neelama sadu lisakroone. Tavalises kolmetoalises Õismäe korteris makstakse talvekuul sooja eest üle tuhande krooni, mis tähendab, et makse suureneb vähemalt 360-400 krooni võrra.

Firma teatel tuleneb soojuse hinnamuutus Eesti Gaasilt ostetava gaasi ja Iru elektrijaamalt sisse ostetava soojuse hindade tõusust.

Nii ostab Tallinna Küte ligi 53 protsenti müüdavast soojusest Iru elektrijaamast, mille soojuse müügihind tõuseb alates oktoobrist 83 protsenti võrreldes selle aasta aprillikuu hinnaga. Maagaasi hinnatõus uues hinnakalkulatsioonis on 25 protsenti.

Tallinna Küte kuulub rahvusvahelisse energiakontserni Dalkia International, mis on Euroopa suurim kaugküttevõrkude haldaja ja soojuse tootja ning see tegutseb 38 riigis.

Toasooja hind tõuseb üle Eesti, rekordiks võib pidada Maardu 66-protsendilist hinnatõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles