Õnnetuses hukkunud piirivalvuri lähedased said 141 879 eurot hüvitist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu lähistel uppus kaks teenistuskohustusi täitnud piirivalvurit. Foto on tehtud mõni tund pärast traagilist õnnetust.
Haapsalu lähistel uppus kaks teenistuskohustusi täitnud piirivalvurit. Foto on tehtud mõni tund pärast traagilist õnnetust. Foto: Eero Vabamägi

Juuni lõpus Haapsalu lahel veeõnnetuses hukkunud piirivalvuri lähedased said hüvitiseks 141 870 eurot, tema hukkunud kolleegil aga polnud lähedasi, kellele seaduse alusel hüvitist maksta.

Politsei ja piirivalve seaduse kohaselt makstakse seoses teenistusülesannete täitmisega hukkunud politseiametniku lastele, vanematele, lesele ning perekonnaseaduse alusel tema ülalpidamisel olnud inimestele hüvitist hukkunud ametniku kümne aasta palga ulatuses. «Ühel hukkunud piirivalvuril ei olnud lähedasi, kellele seaduse alusel hüvitist maksta. Teise ametniku lähedastele on hüvitis välja makstud kogusummas 141 879 eurot ja 60 senti,» märkis politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja BNS-ile.

28. juunil kella 19.15 ajal leiti Voosi kurgus kaldast paari kilomeetri kaugusel Haapsalu politseijaoskonna mootorpaat. Paadi mootor töötas, paat tiirutas koha peal ning meeskonda selle pardal ei olnud. Kella 19.45 ajal leiti paadi lähistelt uppununa üks piirivalvur ning kella 20.05 ajal ka teise ametniku surnukeha.

Üks hukkunutest oli üleminspektor Tarmo Kammer, kes töötas Lääne piirkonnas piirivalvurina 1996. aastast alates. Teine hukkunud ametnik oli komissar Renee Kark, kes töötas piirivalvurina piirivalve loomisest alates 1991. aastal ning sellest suurema osa Haapsalu kordonis.

Õnnetuse asjaolude selgitamiseks käivitatud menetlus praegu veel kestab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles