Rain Rosimannus – tavaline Pokémon (7)

Sigrid Kõiv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

«Michal on rahulik. See pole ju midagi suurt. Korraga näeb ta silmanurgast, et kardin liigub. Kuid tuul ei puhu, õhk ei liigu siin kontoris enam ammu, kõik aknad on tihedalt kinni. Michal pöördub aeglaselt kardina poole. Ta arvab, et näeb kellegi pruune ja kalleid kinganinasid kardina alt paistmas. Need tõmmatakse aeglaselt tagasi. Naljamees. Rain on alati olnud naljamees.» – NO99 «Reformierakonna juhatuse koosolek»

Inimene võib lahkuda poliitikast, kuid poliitika ei lahku inimesest. Nüüdseks rohkem ettevõtluses kui poliitikas tegutsevat Rain Rosimannust võiks nii iseloomustada. Tema halli kardinali tiitel püsib visalt ja poliittehnoloog on lihtsalt selle viisakam sünonüüm. Rosimannus ise ütleb, et iga professionaalse tegevuse taga on teatav tehnoloogia ning etteheited, et ta oma oskusi kasutab, on naeruväärsed.

Käimasolevatel presidendivalimistel on temas nähtud nii Kaljuranna kui ka Kallase seljatagust. Ametlikult pole ta kummaski meeskonnas. Ent kui ta on nii hea tehnoloog, nagu räägitakse, kas ta siis teab, kes kahe päeva pärast presidendiks valitakse?

Mäletate NO-teatri tükki «Reformierakonna juhatuse koosolek» Silvergate’i ajal? Mis tundeid see tekitas, kui enda kujutamist teatritükis vaatasite?

Nalja tegi, ei muud. Et tükk tõepärasem oleks, ostsin pärast endale pruunid kingad.

Mida te tegite, et teist selline poliitikamüüt sai?

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles