Ilves saab ametist lahkudes Rüütli kõrvalmajas esindusruumid (4)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves saab pärast ametist lahkumist Kadriorus Rohelise aasa tänaval esindus- ja bürooruumideks enda kasutusse väikese maja, mis asub endise presidendi Arnold Rüütli esindusruumide vahetus naabruses.

Ilvese kasutusse mineval hoonel on kasutatavat pinda kokku 160 ruutmeetrit, maja esimesel korrusel on neli ja teisel korrusel üks tuba.

«Kolimine ja ruumide ettevalmistus käib, büroo on kindlasti valmis president Ilvese ametiaja lõpuks. Ruumides lihviti ja õlitati põrandaid summas 1380 eurot. See hind sisaldab käibemaksu,» ütles presidendi kantselei pressiesindaja Postimehele.

President Toomas Hendrik Ilvese ametiaeg lõpeb 9. oktoobril.

Samas hoonetekompleksis asub ka endise presidendi Arnold Rüütli esindushoone. Rüütli ja Ilvese esindushooned näevad väljaspool välja ühesugused, olles justkui teineteise peegelpildid. Majad on ka ühesugused halli värvi ning punase plekk-katusega. Rüütli esindushoone asub aadressil Roheline aas 1 ja Ilvese kasutusse minev hoone aadressil Roheline aas 5, mõlemal majal on ühine sisehoov.

Hoonetekompleksi kuuluvad veel presidendi kantselei garaažid ja Eduard Vilde majamuuseum.

Seni tegutses Roheline aas 5 hoones presidendi otsusega 2007. aastal loodud Eesti Koostöö Kogu, mis on juba kolinud uude asukohta Tallinna kesklinnas aadressile Tõnismägi 3a.

Ametist lahkunud presidendile näeb esindus- ja bürooruumid ette presidendi ametihüve seadus.

Seadus näeb ametist lahkunud presidendile ette järgmised hüved:

1) saada oma kasutusse elu-, esindus- ja tööruumid ruumide üüri- ja korrashoiukulude hüvitamisega riigi poolt või saada riigilt hüvitist presidendi elukoha korrashoiuga seotud mõistlike kulude eest;

2) saada oma käsutusse nõunik ja sekretär, kes on Vabariigi Presidendi Kantselei teenistujad;

3) saada ühekordset hüvitist ühe aasta ametipalga ulatuses;

4) kasutada riigi kulul ametiautot ning selle korrashoiu ja kasutamisega seotud teenuseid;

5) saada hüvitist lähetuskulude ja muude põhjendatud kulutuste eest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles