Finantsdirektor: Tallinn teeb tänavu kolm lisaeelarvet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra. Foto: Toomas Huik

Tallinna finantsteenistus on linna selle aasta investeeringud lõpuks laiali jaotanud ning vastava eelnõu linnavalitsusele arutamiseks esitanud. Kuna selle jaotuse peab kinnitama ka linnavolikogu, on tegemist Tallinna esimese lisaeelarvega, millele lisandub veel kaks.

«Seda eelarvemuudatust tuleb vaadelda lisaeelarvena, sest praegune õigusruum näeb ette, et linnaeelarvet saab muuta ainult lisaeelarve vastuvõtmisega,» selgitas Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra Postimees.ee`le.

Tänavuse eelarve võttis Tallinna linnavolikogu eelmise aasta septembris vastu imekiiresti ning siis jäid tänavused investeeringud lahti kirjutamata.

Kendra ütles, et nüüd on investeeringute raha lõpuks erinevate objektide vahel laiali jagatud ning eelnõu linnavalitsuse poole teele saadetud. Tõenäoliselt lähiajal, aga mitte veel homsel istungil, hakkavad linnajuhid neid numbreid arutama. Varasema lubaduse järgi kinnitab linnavolikogu investeeringute kava veebruaris.

Kendra mainis, et erinevate objektide vahel läheb jagamisele 145 miljonit krooni ehk 9,27 miljonit eurot. See summa moodustub linna eelarverahast ja riigi eraldistest. Enne linnavalitsuses toimuvat arutelu ei soostunud ta ütlema, kui palju raha kuhugi eraldati.

Finantsdirektor lisas, et tõsisem lisaeelarve tuleb mais või juunis ning järgmine juba sügisel.

Kendra mainis, et selle aasta investeeringute summad ei ole oluliselt väiksemad kui mullu. Kui aga lugeda eelmise aasta linnaeelarvet, siis oli seal investeeringuteks ette nähtud 290 miljonit krooni ehk siiski kaks korda rohkem kui tänavu.

Välisrahastusega projektide finantseerimise selle aasta eelarves on linnavolikogu juba kinnitanud. Selle järgi on neid investeeringuid kokku 557 miljonit krooni ehk 35,6 miljonit eurot. Suurima osa sellest moodustab Ülemiste liiklussõlme rajamine, kuhu sel aastal läheb 407 miljonit krooni ehk 26 miljonit eurot. Tallinna osa sellest moodustab ligi 110 miljonit krooni ehk seitse miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles