Must Luik on jälle varjusurma vajunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagi peaks Must Luik selline välja nägema hakkama.
Kunagi peaks Must Luik selline välja nägema hakkama. Foto: NG Eesti

Eelmise aasta sügisel pärast pikka seisakut läks Kadriorus kunagise kuulsa Musta Luige restorani kohale korter- ja ärimaja ehitus täie hooga lahti ning valmis pidi maja saama tänavu juulis. Väidetavalt vedas aga ehitaja alt ning tööd on jälle seiskunud.

Musta Luike on tabanud justkui mingi needus. Kui firma NG Eesti kinnistu omandas, vana restoranihoone lammutas ja ehitama tahtis hakata, saabus Eestisse masuaeg ning Kadriorus laiutas pikka aega kilega ümbritsetud tühi vundamendiauk.

Mullu sügisel hakkas platsil taas elu käima. NG Eesti juhatuse liige Aleksander Mazko oli rõõmus, sest firma elas kõige hullema masuaja üle ning oli võimeline ehituse jätkamist rahastama. Peatöövõtjaks valiti YIT Ehitus. Kraana pandi püsti ning tulevane uhkete korteritega kolmekorruseline hoone hakkas kerkima.

Eelmise aasta lõpus kattus aga ehitus lumega, tornkraana enam ei liikunud ning platsile saabus talvine vaikus.

«Praegu toimub meil peatöövõtja vahetus, sellest ongi seisak ehitusel tingitud,» ütles Mazko. «Paraku on endine peatöövõtja otsustanud oma kohustusi mitte täita. YIT Ehitus ei suutnud meiega kokku lepitud hinnaga ehitust lõpetada.»

Ta lisas, et uus peatöövõtja on juba peaaegu leitud, kuid konkreetset nime ei soovinud ta veel välja ütelda.

Eelmisel sügisel mainis Mazko, et tänavu aasta algul hakatakse uues hoones korterid juba müüma ning juulis peaks maja valmis olema. Nüüd on aga NG Eestile suur löök see, et müügitoimingud tuleb paratamatult edasi lükata, kuigi huvilisi pidi olema. Igal juhul tegutsetakse edasi, et maja lõpuni ehitada ning ka korteritele ja alumise korruse äriruumidele ostjad leida.

«Kindlasti esitame YIT Ehitusele kahjunõuded, mis on päris suured, ning kui kokkuleppele ei saa, pöördume kohtusse,» ütles Mazko. «Oleme kindlal meelel, et õigus on meie poolel, sest meil oli ehitajaga kindel leping, mida nad rikkusid. Meile on ette heidetud mingeid otsitud põhjuseid, miks nad ei saanud jätkata. Meist sõideti aga lihtsalt nagu teerulliga üle.»

YIT Eesti juhatuse liige Margus Põim ei ole Mazko süüdistustega kuidagi nõus.

«Tööd Musta Luige objektil peatati, kuna tellija (NG Eesti – toim.) ei suuda meile tööde eest maksta,» kinnitas Põim. «Tellija soovib peatöövõtjast mööda minna ning võtta tööd otse alltöövõtjalt.»

Ta lisas, et mingeid kahjunõudeid ei ole NG Eesti YIT Eestile seni esitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles