E-kooli uus juht: hind kindlasti muutub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Jaaksoo
Üllar Jaaksoo Foto: Liis Treimann

Täna omanikke vahetanud e-kooli uus juht Üllar Jaaksoo kinnitas, et reklaami keskkonda ei tooda, kuid kuumaks koolidele tõenäoliselt muutub.

E-kooli juhtimise Sten Soosaarelt üle võtnud Kriit OÜ juhataja Üllar Jaaksoo kinnitas Postimees.ee’le, et reklaami koolikeskkonda tuua ei ole plaanis. «Mina olen ise ka lapsevanem ja käin seal keskkonnas iga päev. Arvan, et reklaam ei annaks seal kellelegi midagi juurde. Ka reklaamiandjale ei ole see hea, kui reklaam ei ole seal keskkonnas oodatud,» selgitas Jaaksoo.

«Minu meelest sinna igapäevakeskkonda, mis puudutab koolipäevikuid ja koolitöid, reklaam ei sobi. Kui on tulemas mingid täiendavad teemad või huviringid, tuleb seda vaadata,» selgitas Jaaksoo.

Küll aga tõdes ta vajadust hinda tõsta. «Hind kõikidel toodetel aja jooksul muutub, ma ei tea ühtegi toodet, mis oleks läbi aastakümnete sama hinnaga. Hind kindlasti muutub, aga planeeritud hinnatõusu vaatame üle ja kaalume, kas õnnestub seda vähendada,» sõnas Jaaksoo. E-kooli eelmine omanik Koolitööde AS teatas koolidele juba sügisel kavandatavast hinnatõusust.

«Vaatame üle, kui palju tegelikult hinda tõsta vaja. Investorite puhul on tegemist pikaajaliste investoritega, kes selgelt näevad lisaväärtust pigem uute asjade juurdearendamises kui kiires hinnatõusus,» selgitas Jaaksoo.

Ta kinnitas, et e-koolil rahalisi raskusi polnud, hinnatõusu põhjus oli vaid tasuvusprintsiipides – iga asi peab end ära tasuma.

Muudatused väikeste sammudena

Kooliaasta algul suured muudatused läbi teinud e-kool sai endale kaela suure pahameeletormi nii õpetajatelt kui õpilastelt. Jaaksoo sõnul kavatsetakse praeguse meeskonnaga läbi arutada, mis nad sellest õppisid. «Nad tegid liiga palju muudatusi korraga. Kui teeme teisi suures kasutuses keskkondi, siis teame, et muudatusi tuleb teha väikeste sammudena ja söödavate õppimisampsudena. Ma usun, et see meeskond on sellest omad õppetunnid saanud ja enamik õhku jäänud küsimustest on vastatud,» arvas Jaaksoo.

Pikaajalise e-kooli kasutajana leidis Jaaksoo, et see keskkond see lihtsustab kasutajate elu küll. Samas näeb ta ka asju, mida kohe arendama hakata. «Näiteks kasvõi raamatukogu – oleks ju lihtne e-koolis vaadata, mis raamatud lapsel käes on…» mõtiskles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles