Tallinna Ülikooli uus õppehoone valmib vähem kui aastaga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana maja on tugeva konstruktsiooniga ning kopamehel kulus tükk aega, enne kui esimesed tükid pudenema hakkasid.
Vana maja on tugeva konstruktsiooniga ning kopamehel kulus tükk aega, enne kui esimesed tükid pudenema hakkasid. Foto: Raigo Pajula

Täna hommikupoolikul asus kopp lammutama Tallinna Ülikooli praeguse Narva mnt kampuse sisehoovis oleva Ursa hoone kunsti- ja töökodade osa.


Selle asemele kerkib vähem kui aastaga uus maja, mis saab koduks Balti Filmi- ja Meediakoolile. Praegu tegutseb kool Sütiste teel asuval rendipinnal.

Loomemaja arendusprojekti juhi Henri Laksi sõnul ehitati lammutatav hoone kusagil 1970. aastatel ning kuni möödunud aasta lõpuni tegutses seal Tallinna Ülikooli kunstide instituut ja tööõpetuse osakond.

«Siin olid poiste käsitööõpetus ja tüdrukute kodundusõpetus. Nüüd tuleb siia Balti Filmi- ja Meediakooli hoone. Ja võibolla ka mõned ruumid kunstide instituudile,» ütles Laks.

Aasta tagasi toimunud arhitektuurivõistluse võitis arhitektuuribüroo Salto, kelle projekti järgi peaks uus maja järgmise aasta algul valmis olema. Uus hoone saab Laksi sõnul lammutatavast kõrgem - viis korrust koos maa-aluse parkimiskorrusega.

Majja on kavandatud telestuudio, kinosaal ja helistuudio. Samuti erinevad filmide helindamisega seotud ruumid. Peale selle leiab sama katuse all endale koha Eesti Digikeskus.

Digikeskus on EAS-i toetusel loodav loomeettevõte, mis rajatakse «kõige uuemal tehnilisel baasil toimiva kompleksse digitaalse järeltootmisteenuse ahela loomiseks Eestis. Digikeskus esindab Eesti juhtivaid audiovisuaalse valdkonna ettevõtteid, teadus- ja arendusasutusi.»

Ehituse lõpptähtaeg on 13. jaanuar 2012.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles