Tartu prokurör kupatab korduvroolijoodikud trellide taha (2)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva selgitas eelmise aasta augustis pressikonverentsil Vehendis toimunud ohvriterikka liiklusõnnetuse asjaolusid. Peagi käivitus tema juhtimisel Tartumaal pilootprojekt roolijoodikute siidikinnasteta kohtlemiseks.
Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva selgitas eelmise aasta augustis pressikonverentsil Vehendis toimunud ohvriterikka liiklusõnnetuse asjaolusid. Peagi käivitus tema juhtimisel Tartumaal pilootprojekt roolijoodikute siidikinnasteta kohtlemiseks. Foto: Margus Ansu

Mullu augusti algul istus purjus Randy, kes jäi igavesti 23-aastaseks, Võrtsjärve lähistel Vehendi külas rooli ja sõitis surnuks nii enda kui ka kolm kaaslast. Tänavu on kriminaalses joobes tabatud juhtide hulk kahanenud Tartumaal terve Eesti mõistes rekordilised 28 protsenti.

See ei saa olla juhus, sest puhumiste hulk on seitsme kuuga kahanenud võrreldes mullu sama ajaga alla nelja protsendi. Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva: «Te küsisite mullu augustis pärast nelja noore hukkunuga õnnetust minult pressikonverentsil, et mida riik korduvroolijoodikute ohjeldamiseks ette võtab.» Nüüd annab ta tehtud töö kohta aru.

33-aastane Viktor Särak on patoloogiline roolijoodik, kes on jäänud joobes juhtimisega vahele üheksa korda. Veel mullu detsembris sai see mees neli kuud reaalset vanglakaristust, ülejäänu aga tingimisi. Paari nädala eest jäi umbjoobes mees jälle vahele, ta ei saanud aru, et sõidab sõidutee asemel hoopis kõnniteel.

Aga nüüd juhtus miski, mis tekitas mehes tõsist hämmeldust: lausa kolm aastat reaalset vangistust ehk võimalik maksimum! Ei või olla!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles